מסכי מגע או טאצ' כפי שרבים מכנים אותם כיום, עשו מהפכה של ממש בכמעט כל היבט של חיינו. אם תנסו להיזכר בחיים שלפני אותם מסכים אינטראקטיביים וידידותיים, סביר להניח שתיתקלו באי אילו קשיים בהבנה של איך בכלל הסתדרנו. החל מטלפונים ומחשבים ניידים, דרך תחנות דלק ומסעדות מזון מהיר ועד מפעלי ענק ומשרדים ממשלתיים – מסכי המגע הגרפיים כאן להישאר, להשתפר ולשפר כל מקום בו הם נמצאים מבחינות שונות. הנה כל מה שתצטרכו לדעת על מסך מגע גרפי.
קצת רקע לפני הטאצ'
מסכי מגע הם אמצעי לקלט-פלט ממוחשב ומוגדר מראש. אנחנו מכירים אותם ממקומות רבים ושונים בחיינו ולמען האמת, נדמה שרוב המסכים הקיימים היום בעולם, הן בשימושים הפרטיים והן התעשייתיים, הם מסכי touch – מגע . כלומר, מסכים המפיקים פלט חזותי גרפי לצד היותם אמצעי קלט המופעל במגע ומקבל את הנתונים מהמסך עצמו או בהתחברות למערכת הבקרה
נגיעה במסך עם האצבע או באמצעות עט ייעודית, מאפשרת הקלדת נתונים , ומצד שני תגובה של התראות נתונים על המסך בצורה פשוטה קלה וברורה . למסך המגע יתרון עצום בו ניתן לקבל ולפלוט נתונים בו זמנית ולמעשה חוסך הרבה מאוד חיווט בלוח המפעיל כמו כפתורים לחצנים בוררים שעונים ותצוגות למיניהם .
מסכי מגע גרפיים -היכן?
בין היתרונות הגדולים ביותר של מסכי מגע גרפיים, נמצאת הגרפיקה. היא זו שלמעשה הופכת את האינטראקציה עם מערכות מורכבות ומסובכות, לכדי פעולות פשוטות ומובנות. אותה גרפיקה, יכולה פעמים רבות להחליף טקסט ארוך ומסורבל בתמונות או צורות אותן באופן טבעי קל לרובנו להבין באופן מהיר וקל יותר. הפונקציונליות המגוונת והנוחות של מסכים אלו גרמו לתעשיות וענפים רבים לאמץ את הטכנולוגיה. נוכל למצוא שימושים שונים בתעשיות שונות כגון:
- טאבלטים, טלוויזיות, מחשבים וטלפונים ניידים
- מפעלי מזון מפעלי פלסטיק מפעלי צינורות ודוודים
- עגורנים ומנופים , מעליות , מתקני הרמה
- תעשיית הרכב הפלדה ותעשיית הכבלים והעץ מפעלי זכוכית
- תעשיות צבאיות בטחוניות תעופה וחלל
- פסי ייצור בתחום הפארמה קוסמטיקה והרפואה בכלל
- ענף השעשועים אולפני טלויזיה ורדיו
- בתי ממלון בתי חולים ובתי ספר
- רכבות , חניונים ,תחנות דלק
ועוד…
איזה סוגים של מסכי מגע גרפיים קיימים?
ישנם סוגים שונים של מסכי מגע גרפיים, אותם חשוב להתאים לצורך ולדרישות הרלוונטיות לכל תעשייה. ההבדלים המרכזיים בין סוגי המסכים השונים כוללים:
- גודל המסך – מסכי הטאצ' הגרפיים מגיעים בגדלים שונים שנעים בין 4.3 אינץ' ועד ל-15 אינץ' ואף יותר
- חיבור לסוגי תקשורת שונים – מרבית המסכים בעלי חיבורים לסוגי תקשורת ופרוטוקולים שונים, כאשר החדשים כוללים גם חיבור לרשת האינטרנט.
- נייד או נייח – ישנם מסכי מגע המיועדים להיות ניידים ולכן יהיו במבנה מכני מוגן חזק ויציב ויש את הרוב המיועד להיות בהתקנה נייחת.
- מערכת הפעלה – חשוב לוודא אילו מערכות הפעלה קיימות במסך, בנוסף לתוכנות ויישומים שונים.
- רזולוציה וגרפיקה – מסכי מגע שונים מציגים רמות שונות של ויזואליות, צבעוניות וגרפיקה.
- החברה המייצרת – קיימות מספר חברות בינלאומיות שמוכרות כמובילות בתחום. שרף טכנולוגיות הנעה הינה היבואנית הבלעדית של כמה מהחברות המובילות בתחום וביניהן – Mitsubishi Electric – Kinco -.IRON-TECH
איך תדעו לבחור את מסך המגע הגרפי שיתאים לכם?
כאשר בוחרים מסך מגע גרפי חשוב מאוד שהוא יתאים ליישום , יש לבחון את התאימות שלו למערכת הבקרה כמו גודל עמידות לתנאי סביבה אך בשל המגוון הרחב של המסכים האיכותיים והסוגים השונים של כל אחד מהם, הדרך הטובה ביותר לבחור היא להתחיל קודם כל באפיון של הצרכים והדרישות הרלוונטיות לכל מקום, ענף או תעשייה.
בשרף טכנולוגיות הנעה תוכלו למצוא מגוון רחב של מסכי מגע גרפיים, מה שמאפשר את ההתאמה הטובה והמדויקת ביותר לכל לקוח
הניסיון הרב של אנשי החברה יעניק לכם את הפתרון הטוב ביותר בבחינת עלות מול התועלת לשרף טכנולוגיות אלפי מסכים בשוק ונחשבת לספק משמעותי ביותר עם מוניטין רב שנים בשוק הישראלי .